Vi planlegger å bygge klubbhus

(innlegg fra Namdalsavisa)

Ideen om nytt klubbhus er ikke av ny dato, og både tegninger og planer har vært på skrivebordet ei god stund.

– Vi håpet å få spillemidler i år, men da var ikke alt klart. Nå håper vi å bli med i neste runde, sier Brekkvassmo.

Klubbhuset som han tror vil bli realisert, vil bli et rikt tilskudd for mye idrett i Namsskogan. For selv om det ligger rett ved fotballbanen og lysløypa, er det slett ikke bare de som er interessert i fotball og ski som vil få nyte godt av det som framstår som et praktbygg.

– Vi skal ha innendørsbane for skyting i kjelleren. I tillegg blir det bane for bueskyting der, og den blir motsatt veg av skytterbanen, forklarer Brekkvassmo om anlegget som blir i sokkelen i klubbhuset.

På hovedplanet er det tegnet inn møtelokale for 32 personer, men salen på 62 kvadratmeter kan romme opp til 60 personer. Det kommer utvilsomt godt med når man arrangerer fotballkamper eller skirenn på stadion.

– Det blir noe annet enn tidtakerbua vi har i dag, smiler han og ser på et ganske så nedslitt bygg som ligger et lite steinkast fra tomta til det nye klubbhuset.

TIDTAKERBOD OG LAGERPLASS

Det nye klubbhuset skal også inneholde tidtakerbod, naturlig nok med god utsikt mot skiløypa.

Det er også tegnet inn toalett både i hovedetasje og i sokkeletasjen, samt ikke minst mye lagerrom.

– Det blir veldig bra å få ny garasje til tråkkemaskina. Så dette huset kommer til å romme mye vi har veldig bruk for, og så må jeg si at jeg synes det blir liggende fint i terrenget, sier Brekkvassmo om huset som blir liggende som et «bindeledd» mellom skolen og idrettsanleggene.

Brekkvassmo håper klubbhuset kan være klart til bruk innen to-tre år.

– Får vi spillemidler, så skal vi være godt i gang med bygginga i løpet av 2022, sier han.

STØRRE FOTBALLBANE

Men det driftige idrettslaget stopper ikke med anleggsutbygging selv om planene for klubbhuset nå ser ut til å bli realisert.

– På anleggsplanen vår har vi satt opp utvidelse til en større fotballbane, forteller han mens han står på kunstgressbanen, som i dag er en bane for 7-er-fotball.

– Denne banen er jo større enn en vanlig 7er-bane, men samtidig er den for liten for 9er-fotball. Det bremser muligheten for lag opp i klassene, sier han.

– Hvilken bane er det snakk om?

– Det vet vi ikke. I utgangspunktet er det vel snakk om 9er-bane, men det kan godt hende at vi tenker «fullskala»-bane når vi først er i gang. Forskjellen på 9er- og 11er-bane trenger ikke være så stor i kostnad. Det handler også om hvordan området er med tanke på utbygging. Dette er noe vi må vurdere, sier han.

Lysløypa er også renovert, og den framstår i meget god stand.

– Vi har fått gruslagt denne, så den kan brukes av mange. Det anlegget er nedbetalt, og vi kom godt fra det løftet, forteller idrettslagsleder Trond Brekkvassmo.